Една от най-талантливите и проспериращи гимнастички в националния отбор по художествена гимнастика – Биляна Проданова от ЦСКА, получи възможно най-тежката травма в този спорт само месец преди да дебютира на Световното първенство в Япония през септември. На вчерашната тренировка след изпълнение на един от елементите тя скъса предни кръстни връзки и менискус на дясното коляно.

Вместо участие на първенството съдбата й отрежда задължителна операция и продължителен период на възстановяване. Проданова и треньорката й Света Калоянова, както и главният треньор приеха драматично случилото се в навечерието на първенството. 18-годишната Проданова обляна в сълзи се появи днес в залата, за да се сбогува със съотборничките си и ридаейки обясняваше, каква точно се е случило.

Междувременно българският ансамбъл получи покана за двустранна среща с гръцкия национален отбор, като разноските изцяло се поемат от гръцката федерация по гимнастика. Контролата ще се проведе на 8-9 август в огромната спортна зала в Солун. Домакините готвят специална програма за нашите момичета след състезанието./БЛИЦ