През последните няколко дни в Министерството на младежта и спорта са постъпили десетки сигнали за нерегламентирани действия на длъжностни лица от Държавно предприятие “Български спортен тотализатор”, съобщават от министерството.

Според сигналите, длъжностни лица оказват натиск над служители на БСТ в цялата страна, принуждавайки ги да подписват определени декларации. Срещу работещите в системата на тотализатора се отправят и заплахи за репресии и уволнения. 

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев апелира към спокойствие и гарантира, че ще бъдат предприети всички необходими законови действия, за да бъде защитен всеки един служител на Българския спортен тотализатор.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

В ММС са подадени сигнали и за прекратяване на договори на служители на БСТ срещу изплащане на обезщетения. Считаме, че подобни действия се извършват с цел нанасяне на вреда на бюджета на тотализатора, както и на целия български спорт, коментираха от министерството.

Екипът на Министерството на младежта и спорта започва проверка на всеки отделен сигнал с компетентните разследващи държавни органи. При установени незаконни действия ще бъде търсена съответната отговорност.

Преди дни министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща с ръководството на Българския спортен тотализатор (БСТ). След края й той обяви, че ще освободи от длъжност изпълнителния директор Любомир Петров и членовете на Управителния съвет на дружеството. 

Припомняме, че в началото на август 2021 г. служебният по това време министър Андрей Кузманов също  реши да подмени УС на ДП БСТ. Лицата, които искаше да впише, са: Ангел Недков Иванов, който също е родом от Пазарджик като министъра; Трендафил Ангелов Величков; Таня Георгиева Андреева; Иванка Емилова Георгиева и Николай Кинов Лазаров, който е адвокат от СИЕЛА. След двукратно обжалване от страна на настоящето ръководство на Тотализатора, подмяната не се осъществи.