Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева със сигурност ще вземе квота за Олимпиадата в Лондон от Световното първенство в Монепелие (Франция). За това бронзовата медалистка на бухалки и лента трябва да бъде сред първите 15 във финала на многобоя тази вечер. В битката за разпределение на медалите участват 24 състезателки.

Първите 12 вече изиграха съчетанията си, а Митева е във втората група на фаворитките. След първата ротация на по-слабите 12 състезателки резултатите са ниски, което означава, че Силвия няма да има проблем да вземе виза за Игрите.

Лидерка към момента е Жае Йон Сон от Южна Корея (107.750 точки). Единствено тя от половината финалистки получи оценки от над 27. Втора е Сенюе Денг (Китай) с 105.900 точки. Третата позиция е за внучката на родната легенда Жулиета Шишманова – Жулиета Канталупи, която се състезава за Италия (105.675) точки. Тя също спечели квота за Олимпиадата, защото в най-лошия случай ще бъде 15-а.

След квалификацията за многобоя Митева е с шеста оценка. С по-добри резултати от нея са рускините Евгения Канаева и Дария Кондракова, Аля Гараева (Азербайджан), Любов Чаркашина (Беларус) и Алина Максименко (Украйна). Те ще излязат на терена след 21 часа.