Българската легенда в борбата Симеон Щерев, който е бронзов медалист от олимпийските игри в Сеул през 1988 г. и световен шампион от 1981 г. в категория до 62 кг. в свободния стил, е новият треньор на руския национален отбор (жени). 

"Борбата в Русия е като религия. Тя е може би най-силният спорт, с много олимпийски и световни шампиони, както и с много класни треньори. Факт е, че от последните две световни първенства имат само един медал. Може би търсят някакви нови начини на подготовка, искат да вдигнат нивото на своите състезателки", коментира пред bTV Симеон Щерев. 

Женският отбор на Русия не спечели нито една титла на олимпийските игри в Рио де Жанейро, както и на последните две световни първенства.

"Русия си е Русия. За мен това беше голямо предизвикателство. Да бъдеш треньор в Русия, при положение, че Русия е една от водещите сили в борбата, е голямо предизвикателство. Аз обичам предизвикателствата. За мен Русия е страна с много големи възможности в спорта, защото условията тук са много добри, като база, като потенциал, като хора, които се занимават с този спорт. Смятам да направя това, което съм правил винаги", каза българинът, който преди това ръководеше женските отбори по борба на Китай и Азербайджан, а до 2012 г. бе начело на България. Той е и в основата на успехите на Станка Златева, която спечели пет световни титли. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Обичам борбата. Резултатите ме правят щастлив и за това съм тук. Имам възможност да водя отбори, които са готови да побеждават света. Не казвам, че съм най-добрият или най-големият треньор, но обичам това, което правя. Чувствам се щастлив, но само тогава, когато имам нормалните условия. Ако не се чувствам добре, независимо къде съм, няма да бъда там. Обичам моя спорт, обичам да правя шампиони. Това е моето хоби", завърши именитият треньор пред bTV.