Сериозен скандал разтресе българското колоездене. Най-добрият ни състезател Данаил Петров не бе повикан в националния отбор да се състезава на световното първенство на шосе, което се провежда в момента в Холандия. Петров е шампион на България за последните 3 години (2010, 2011, 2012 ), участва и завърши на Олимпиадата в Лондон 2012, участва и завърши само преди броени дни в Обиколката на Испания - "Вуелтата". Той отказа на клубния си тим “Каха Рурал” да участва в отборното бягане по часовник само и само да съхрани сили за достойно представяне и завършване на общия старт на Световното първенство. Треньорът на националния отбор Красимир Коев обаче не го взе в състава.

“'На световното ще участват Георги Георгиев, Стефан Христов и Мартин Грашев. Виждаме, че има леко раздвижване в положителна посока и хората го забелязват", заяви Красимир Коев преди началото на световното първенство. "Маршрутът е много труден, с доста баири и тежки участъци. Целта ни е прилично завършване. Исках да видя как състезателите ще се представят в обиколката на България, за да взема решение кой да е в състава. Доволен съм, защото конкуренцията бе много сериозна", коментира още Коев.

В неделя в студиото на българския Евроспорт ще гостуват Данаил Петров и Дамян Николов (член на Управителния съвет на Българския колоездачен съюз (БКС), които ще коментират случващото се в националния отбор./БЛИЦ