Скандал назря след обявяването на резултатите в анкетата за Спортист на годината. Както вече стана ясно, Ивет Горанова стана №1 на България за 2021 г., изпреварвайки само с 24 точки другата ни олимпийска шампионка от Токио - Стойка Кръстева. 

36-годишната боксьорка беше видимо разочарована от второто си място в анкетата, в която взеха участие 133-ма журналисти от 54 печатни и електронни медии. Трета остана сребърната медалистка от Игрите в Япония Антоанета Костадинова (спортна стрелба).

“Питайте вашите колеги, журналистите, защо не съм първа, а втора", отсече Кръстева пред "Мач Телеграф".

"Според мен трябваше да има две първи места в анкетата тази година, както го направиха на “Спортните Икари”. Аз повече от олимпийски шампион не мога да стана. Гласуването не зависи от мен. За мен най-важна е оценката на моя екип и семейството ми”, добави олимпийската и двукратна европейска шампионка, която има и две сребърнли отличия от световни първенства. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Както е известно, Стойка Кръстева се върна в спорта след известно прекъсване и спечели петата олимпийска титла за българския бокс след тези на Георги Костадинов (Мюнхен 1972), Петър Лесов (Москва 1980), Ивайло Маринов (Сеул 1988) и Даниел Петров (Атланта 1996). 

Преди миналата Олимпиада в Рио де Жанейро Стойка игра решителна битка със Станимира Петрова за това коя от двете ще ни представя в Бразилия и победата бе дадена на Станимира, въпреки че според мнозина специалисти Стойка е заслужавала да спечели. Това разочарова доста Кръстева, която се оттегли от спорта, но после се завърна, за да се превърне в легенда с олимпийското си злато.

Всички победители в анкетата Спортист на България

"Благодаря на всички журналисти, които дадоха своя вот за мен. Споделям с вас радостта ми от олимпийската титла и от наградата Спортист на годината. Пожелавам ви щастлива 2022 година", каза победителката Ивет Горанова в кратко видео, което публикува в социалните мрежи.

 

Огромно благодаря на всички журналисти и на всички граждани, които дадоха своя вот за мен! Прекрасен край на 2021г.!

Публикувахте от Ivet Goranova в Четвъртък, 30 декември 2021 г.

 

 


*Снимка: БУЛФОТО