Един от най-талантливите родни плувци в последните години Йордан Янчев е отстранен от националния отбор за неспазване на режима. Новината съобщи председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев. От два месеца Янчев е в родния си град Сандански, където продължава подготовка самостоятелно.

"Истината за Янчев е, че от два месеца е отстранен от националния отбор, спрени са му стипендиите. Надявам се да тренира и когато покаже необходимите резултати да се завърне отново и да се включи към ядрото, което се готви за олимпийските игри. Доколкото знам Янчев иска да продължи образованието си в Америка - дано стане. Ако не - ще си продължи тук и дано си е взел поука. Шанс ще му бъде даден - стига той да го иска и да покаже, че го заслужава“, коментира Аврамчев пред "Спортал".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Той съобщи още, че втората проба на Антъни Иванов, направена след 14-дневната карантина, също е дала положителен резултат. „Явно още не е изчистил вируса, иначе е в много добро състояние. Очакваме просто да покаже отрицателен тест, за да може да бъде освободен от болницата и да се възстанови още малко. Вирусът ще го върнe малко назад, но той е упорит“, коментира Аврамчев.