Лос Анджелис Доджърс спечели Световните серии по бейзбол за първи път от 32 години и стана шампион на САЩ. Това стана факт след успеха с 3:1 над Тампа Бей Рейс. По този начин тимът от Лос Анджелис спечели финалната серия с 4:2.

Интересното е, че в седмия ининг на решителния мач третият бейзмен на Доджърс Джъстин Търнър беше изваден от игра, след като дойде новината за положителния му тест за COVID-19. 35-годишният играч преди няколко дни е получил неясен резултат от направен PCR и това е наложило повторното тестване, след който е станало ясно, че Търнър е заразен.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Въпреки това Джъстин Търнър след края на мача се присъедини към празненствата на своите съотборници с шампионската титла. Той дори свали предпазната си маска за общата снимка с трофея, на която застана до мениджъра на клуба Дейв Робъртс.

Това е седмата шампионска титла в МЛБ за Лос Анджелис Доджърс, като предишните са спечелени през 1955, 1959, 1963, 1965, 1981 и 1988 г.

Баскетболната звезда Леброн Джеймс използва профила си в „Туитър“, за да поздрави Доджърс за спечеления трофей и изрази съжаление, че заради условията на пандемията от коронавирус не може да се направи съвместен шампионски парад на Лос Анджелис Доджърс и Лос Анджелис Лейкърс, който спечели титлата в НБА.

„Моля, не е възможно да имаме парад? Знам, че е не може да стане, но адски ми се иска да празнуваме с феновете на Лейкърс и Доджърс. Лос Анджелис е град на шампиони“, написа Леброн Джеймс в социалната мрежа.