Продължават скандалите в родното плуване след изгърмелите с допинг Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов. Трима от най-добрите ни плувци се скараха жестоко в социалните мрежи, стигайки до обидни квалификации като "смешник". 

Преди няколко дни Антъни Иванов обяви, че повече няма да стъпи на лагер на националния отбор, докато ръководството на федерацията и треньорския щаб не подадат остави. Това за момента не се случва, а в същото време националите започнаха подготовка в "Дианабад" за предстоящото европейско първенство.

Повод за конфликта, прераснал в сблъсък във "Фейсбук", се оказа ново мнение на Антъни Иванов, който коментира статия със заглавие "Плуването търси брод през мътните води на допингскандала".  

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Няма да има нито истина, нито промяна. Всички са пили едно и също, който е хванат, хванат. Най-жалкото е, че очаквах повече от някои хора, които си мълчат и се крият, защото ги е страх. Няма как да бъдеш голям спортист, ако не си голям човек. Да се крият на "Дианабад" и това е. От тук нататък, ако ще и световни рекорди да направи някой подготвял се по тези лагери, няма да повярвам, че е чист. Смешно е. Живи и здрави! Това е последният ми коментар по темата", написа осмият на световното първенство Антъни Иванов.

Други двама плувци с олимпийски квоти реагираха мигновено. Йосиф Миладинов нарече Иванов "смешник", а Калоян Лефтеров обяви, че колегата му няма морал.

"Кой се крие, смешник?! Вече прекаляваш с тези твои изказвания. Ако имаш нещо към нас или към мен, ще чакам като си дойдеш да ми го кажеш в очите!”, отвърна му Миладинов.

"От какво се крием, не мога да разбера??? Повече не мога да слушам твоите изказвания. Никакъв морал!”, написа Лефтеров, който също се почувства засегнат от казаното от Антъни Иванов.