Националните състезатели на България по биатлон реагираха на случващото се в родната федерация. Красимир Анев вчера обяви оттеглянето си от спорта, посочвайки за причина интригите и отношението от страна на ръководството и по-специално Екатерина Дафовска. Председателят на федерацията по биатлон не му остана длъжна и му отговори

Днес доскорошните съотборници на Анев - Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов, както и Милена Тодорова и Мария Здравкова, изпратиха отворено писмо, с което изразяват позицията си относно случващото се. Те твърдят, че членове на УС работят против интересите на федерацията "и се вземат решения НЕ за развитието и благото на биатлона, А СЪС ЗАД КОРИСТНИ И С НЕЧИСТИ ЦЕЛИ".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

БЛИЦ публикува обръщението им:

 "Уважаеми госпожи и господа,

Председатели на клубове, членове на УС и служители на БФБиатлон,

Добър ден на всички.

Ние състезателите от националния отбор по биатлон искаме да изразим мнението си относно случващото се през последните един-два месеца, както и през последните два сезона. Оставаме с впечатление, че се води умишлена атака срещу служители на БФБиатлон и треньори, които са дали адски много на този спорт в България.

Не смятаме, че е редно бившия треньор на националния отбор Николай Захаров да се оплюва от членове на УС, защото имат омраза на личностно ниво. Този човек е допринесъл с работата и уменията си за изграждане на успехите през годините, за които работи в националния отбор, като се има предвид, че най-големите успехи на мъжкия биатлон са под негово ръководство.

Има и още неща, които мислим че трябва да споделим пред вас, клубовете, защото вие гласувахте за този управителен съвет. Едно от нещата е, че членове на УС работят против интересите на федерацията и се вземат решения НЕ за развитието и благото на биатлона, А СЪС ЗАД КОРИСТНИ И С НЕЧИСТИ ЦЕЛИ.

На мнение сме, че неслучайно в един и същи ден преди общото събрание член на УС да изпраща писмо до всички клубове с цел манипулация на мнението на председателите на клубовете по биатлон, както и да слушаме пресконференция на бивш треньор и терапевти, които оплюват, унижават, уронват и накърняват престижа на организацията Българска федерация по биатлон.

Имайте предвид, че този треньор и терапевт вече не са част от това сдружение. Лошото е, че тези хора твърдят лъжлива и невярна информация в медийното пространство.

Състезателите и служителите на БФБиатлон, които остават, трябва да се борят за задържането на спонсорите си, както и за привличането на нови такива, а както всеки знае това трудно се случва като се води целенасочена медийна атака и спънки от членове на УС.

Същите тези членове правят всичко възможно състезателите да не присъстваме на управителен съвет и да изкажем мнението и позицията по важни за нас теми, а в същото време друг състезател се допуска всеки път, когато има проблем.

От името на долуподписаните състезатели от националния отбор по биатлон, искаме на ИЗРАЗИМ ПОДКРЕПАТА СИ КЪМ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на БФБиатлон г-жа Екатерина Дафовска. Считаме, че нейната работа през годините е довела до множество успехи на отбора и положително развитие на БФБиатлон. Като състезатели ние се чувстваме напълно обезпечени откъм условия за работа и екип, което се дължи на дългогодишната работа на служителите на федерацията за постигнатия професионализъм в работата ни. Както и взетото тази година решение за привличане на нови треньори, което, смятаме ще доведе до по-високо развитие в положтелен план на националния отбор и като цяло на българския биатлон.

С уважение,

Владимир Илиев, Димитър Герджиков, Антон Синапов, Милена Тодорова, Мария Здравкова".