Oсемкратният шампион на България в ориентирането Борис Чолев е починал малко преди да навърши 90 години.  

Бившият републикански първенец се задържа на призовото място от 1960 до 1967 година. 

През 1947 г. той е бил втори на дълъг скок на национално средношколско първенство. От 1957 г. се занимавал с алпинизъм и туристическо ориентиране. 

През 1984 г. участва в изкачване на връх Матерхорн в Алпите. 

Дългогодишен председател е на туристическо дружество "Кракра Пернишки".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Борис Чолев е кмет на Перник в периода от 3 юни 1976 г. до 30 юни 1985 г. Той е почетен гражданин на Перник. Под негово ръководство през 1979 г. в чест на 50-та годишнина от обявяването на Перник за град по северния склон на Голо бърдо била пусната в експлоатация първата в България изкуствена ски писта за целогодишно използване. Тя била оборудвана с електрическо осветление и два ски-влека.

Борис Чолев е носител на Народен орден на труда от 1974 г.

Кметът на Перник Станислав Владимиров изказа съболезнования за кончината му. „С името на Борис Чолев се свързва един немалък период от съвременното развитие на Перник, за който мнозина граждани говорят и днес. Като кмет той промени облика на града и остави за сътвореното да говорят делата му. С пословичните си упоритост, трудолюбие и отговорност Борис Чолев даваше личен пример, с който заразяваше всеки, докоснал се до организаторския му талант. Неговото дело е вплетено във визията на днешен Перник и предизвиква респект. И след оттеглянето от управленските си функции, той остана активен общественик, за когото съдбата на родния му град беше и лична съдба. Поклон пред светлата му памет!", написа Владимиров. 

Екипът на БЛИЦ също изказва искрени съболезнования на семейството на Борис Чолев!