Отиде си още една от легендите на българския хандбал - Георги Ангелов, "Заслужил майстор на спорта". Тъжната новина съобщиха от родната федерация по хандбал. Тя идва само дни след кончината на Христо Коев

Георги и Александър Ангелови са двамата братя близнаци - титани на българския хандбал. 

Родени са в село Хърсово, Благоевград. Георги завършва средното си образование в град Петрич и от 1961 до 1965 година следва във ВИФ „Георги Димитров“ със специалност хандбал. В периода 1962-1974 година е играл за отборите на ВИФ „Г. Димитров“, Локомотив (София), Спортист Кремиковци, Левски Спартак, Академик (София). Става осем пъти шампион на България и три пъти носител на Купа България. С Локомотив, освен 3 шампионски титли (1972-74 г.), 2 пъти печели и Европейското първенство на УСИК (1974 и 1977 г.), а през 1973 г. достига до полуфинал за Купата на европейските шампиони. В същия период е национален състезател и част от отбора, който за първи път в историята на българския хандбал се класира на финали на световно първенство – в ГДР, където заема 11-ото място (ненадминато и досега постижение). На първенството на планетата Георги е капитан и играещ помощник на старши треньора Симеон Пишманов. За всичките си успехи е удостоен със званието МС (Майстор на Спорта) и ЗМС (Заслужил Майстор на Спорта) и е в челните места на класациите за най-добри хандбалисти на България за всички времена.

Високата оценка за неговите качества като хандбален специалист е треньорската му работа в Кувейт, където три пъти става шампион с юношески и мъжки отбори и два пъти печели купата на страната. През периода 1977-1978 год. и през 2001 година е старши треньор на юношеския национален отбор, а по-късно, през 2004-та, като консултант на същия допринася за класирането му на финали на европейско първенство.

Неколкократно е бил член на Управителния съвет на БФ Хандбал и един мандат председател на Дисциплинарната комисия.

БФ Хандбал изказва най-искрените си съчувствия към близките му!

Почивай в мир, ти даде всичко на нашият спорт!

"Благодаря, че беше бащата, за когото всяко дете мечтае! След всяка среща с теб, ТИ правеше хората по-добри! Сбогом, Татко!", написа във "Фейсбук" тъгуващият му син - футболният треньор Костадин Ангелов, сега начело на Янтра (Габрово).

Изпращането на Георги Ангелов ще бъде в четвъртък, 19 ноември, oт 11 часа в зала "Мемориум" – срещу входа на Централни софийски гробища.

Мир на душата му! 

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството на Георги Ангелов!