"Радвам се, че имам толкова истински приятели в България. За мен инцидентът на маратона в София в неделя е затворена страница. Радвам се, че покрай него разбрах колко близки приятели имам във вашата страна". Това каза известната лекоатлетка на Сърбия Оливера Йевтич на среща с българския посланик в Сърбия Радко Влайков в общината на родния й град Ужице.

Участничката в пет Олимпиади, носителка на много титли и европейски рекорди, се просълзи на церемонията. Тя бе трогната от посланията, изпратени й от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщиха във фейсбук страницата си от Министерството на външните работи.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Министър Захариева изразява съжаление от случилото се. Като човек, обичащ джогинга и редовно практикуващ го, г-жа Захариева е много впечатлена от вашите успехи и спортно дълголетие", заяви българският посланик.

Сензационни разкрития за агресора Вачев! Организаторът на Софийския маратон обясни пред БЛИЦ, че...

Влайков предаде на Оливера Йевтич и съжаленията за инцидента на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, според когото българската спортна общественост е възмутена от случилото се и в същото време тя се е обединила в подкрепата за Оливера в този труден момент. 

На срещата в Ужице беше предоставена официалната информация за извършените действия от полицията, следствените органи и прокуратурата по отношение на извършителя на нападението над сръбската атлетка по време на Софийския маратон. Оливера Йевтич и кметът на Ужице д-р Йелена Радивоевич изразиха огромна благодарност за експедитивността на българските власти, за съпричастността и за сърдечното отношение на българите.

"Оливера, предавам ви съжалението за инцидента, съпричастността и любовта на българите", каза Радко Влайков.

"Обичам България, обичам българските си приятели, продължавам да тренирам с тях на Белмекен. Забравям за инцидента на Софийския маратон. Моля, предайте в България", добави Йевтич пред българския посланик Радко Влайков.

От думите й стана ясно, че тя донякъде изненадващо няма да съди агресора Боян Вачев, който по скандален начин я избута и тръшна на паветата на площад "Княз Александър Батенберг" веднага след старта на 10-километровата надпревара от маратон София. Именно Йевтич беше фаворит за победата.