Гълъбин Боевски щял да става треньор на националния отбор на Бразилия по вдигане на тежести. Това е най-новият слух, пуснат от "24 часа". Изданието твърди още, че българинът имал шанс да започне работа и като консултант към бразилската федерация по вдигане на тежести. Това обаче едва ли ще се случи и е немислимо изобщо да се смята, че страната домакин на следващата Олимпиада ще наеме точно човек от затвора за щангите си.

37-годишният Боевски очаква окончателната си присъда за наркотрафик. Партенката дори гласи, че той щял да работи от затвора.

Домакинът на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2014 година няма опит в щангите и ще създава силен национален отбор. Изключено е обаче точно Боевски да стане треньор на "селесао". Бразилците имат 10 квоти за Игрите във вдигането на тежести.

Както е известно, Боевски е олимпийски шампион от Сидни 2000, а на 24 октомври 2011-а се озова зад решетките в Бразилия, след като беше арестуван на летище в Сао Пауло при опит да напусне страната с над 7 килограма кокаин, предназначен за България. На 3 май 2012 г. беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор от федералния съд в Бразилия. В края на октомври съдът отхвърли молбата на адвоката му - Жак-сон де Паула, за намаляване на присъдата. Де Паула ще обжалва решението пред Бразилския Върховен федерален съд.