Инициативата „София спортува” ще се проведе в столицата на 3/4 юни (събота и неделя) в Борисовата градина. Редица известни личности се включиха в кампанията да популяризират събитието. Сред тях са легендата на Левски Наско Сираков, председателят на федерацията по художествена гимнастика и бивше златно момиче Илиана Раева и една от дъщерите им – Славея. „София спортува на 3-ти и 4 юни в Борисовата градина. Включи се и ти”, напомня Наско Сираков в кратко видео, разпространено в социалните мрежи. Подобно е изказването и на останалите от семейството. Златното момиче Цветелина Найденова също разпространи подобен клип, в който агитира софиянци и гости на столицата да се включат в масовите спортни мероприятия.

Отделени тревни площи в Борисова Градина ще бъдат предназначени за групови спортни занимания: аеробика, крос фит, йога, кангу джъмпс, стречинг, актуални нови и модерни групови спортни занимания и др. Всяко спортно занимание ще се провежда по предварително определен часови график за деня, представен на страницата на събитието и в социалните мрежи. Посетителите и желаещите за участие в спортните занимания ще имат възможност да се включат в избрано от тях спортно занимание, спрямо графика за деня и капацитета на отделните групи/тренировки.

Графикът за провеждане на спортните занимания ще бъде представен на интернет страницата на събитието: www.sofiasportuva.bg, което ще даде възможност на участниците да се включат в максимален брой за деня.

Децата ще могат да се включат в много физически занимания и игри, с цел да се стимулира тяхното желание за спортна активност. За детската аудитория са предвидени и забавления с участие на домашни любимци.

В двата дни от събитието ще се проведат информационни презентации, свързани със здравословния начин на живот, обхващайки теми като правилно хранене, спорт, наднормено тегло, диабет, астма, алергии и т.н.

 

 

A post shared by Slaveia Sirakova (@slaveiasirakova) on

 

 

A post shared by Slaveia Sirakova (@slaveiasirakova) on

 

 

A post shared by Slaveia Sirakova (@slaveiasirakova) on