Днес официално беше открита новоизградената спортна площадка в село Подгумер, район "Нови Искър". "Специални благодарности към човека, без когото този проект нямаше да се реализира - г-жа Таня Георгиева - общински съветник и Председател на постоянната комисия за децата, младежта и спорта към Столичен общински съвет! Благодаря за организацията на кмета на селото Валери Динчев, както и на гостите, които присъстваха на откриването. Средствата са осигурени от Столична община с подкрепата на кмета на София г-на Йорданка Фандъкова", обясни кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева.

Официални гости на събитието бяха представителите на БАМФ - Пламен Божидаров и Мартин Драганов, зам-кметовете на района - инж. Людмил Игнатов, Веселка Петкова и Златко Златков, районният координатор на ПП ГЕРБ за район "Нови Искър" Светослав Тодоров, строителя на обекта, секретарят на администрацията Детелина Трайкова, началника на отдел "Образование" Цвета Точева, главният архитект арх. Станислав Михайлов, началника на отдел ИИБЕ Милена Банкова, кметове на кметства от района.

Голяма част от местните жители присъстваха на откриването. Децата от детската градина и техните учители, представители на местното читалище, пенсионерския клуб, футболния клуб, представители на танцовия състав на селото също уважиха церемонията, радвайки се на модерната спортна площадка, с която Подгумер се сдоби.