Съотборничката на сестрите Габриела и Стефани Стоеви в националния отбор по бадминтон - Петя Неделчева, заяви, че е била наричана “турист” и “спортистче” от европейските шампионки на двойки.

Сестри Стоеви обявиха вчера, че няма да носят екипа на България от тук нататък. Те заявиха, че не са съгласни с разпределението на средствата за финансиране на подготовка от страна на федерацията и с отношението на ръководните органи.

“Спортът не започва с тях. Не проявяват уважение. Наричаха ни “туристи”, заяви четвъртфиналистката от олимпийските игри в Атина 2004 и бивша №8 в света.

Мениджърът на националния отбор Линда Зечири също потвърди, че другите състезатели са били наричани по неприятен начин от сестрите.

“В телефона си имам съобщение от техния баща, който нарича националния отбор “туристи”. Термини “спортистчета” и “медалистчета” към останалите от националния отбор са обидни. Няма някой, който да е получил колкото тях за последните две години. Чувстваме се предадени”, заяви тя на пресконференция днес.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

На срещата с журналисти имаше и представител на мъжкия национален отбор. Иван Русев също възропта срещу отношението на Стефани и Габриела.

“Те получават десетократно повече от мен, защото аз съм, както казват те, “туристче”, каза той.

Според президента на федерация по бадминтон Володя Златев, сестрите са заявили, че няма да играят за друга държава. По регламент те могат да облекат чужда фланелка чак през март 2021 г.

“В неформален разговор с тях и треньора им те бяха категорични, че нямат желание да играят за Франция”, каза той.

Ако все пак Стефани и Габриела решат да се състезават за друга страна, българската федерация няма да получи неустойка, тъй като нямат такава клауза в договора.