Четвърти златен медал спечелиха ветераните ни от седмите Световни игри в Сидни. Най-възрастният участник от българската делегация – дебютантката на Игрите Розка Станчева, която е на 77 години, победи в скока на дължина с рекорд на шампионата от 3.75 м, което е само с 2 см под световния рекорд в тази възрастова група 75-79 г. С този успех медалите на малката ни група в Австралия станаха вече 7 – 4 златни, 2 сребърни и 1 бронзов.

Състезателят в стрелбата с лък Иван Йотов, който вече има два златни медала, прави опит да участва в още една дисциплина, но все още не се знае дали ще бъде допуснат до този старт, защото има възражение срещу неговата заявка.

В предпоследния ден от Световните игри за ветерани предстои и стартът на Димитър Виденов в плуването в открити води. Междувременно продължаваме успешно и в турнира по бадминтон, където Слънчезар Христов се класира за финала на сингъл. Неговият партньор на двойки Христо Михалев, с когото ще играят на финал, обаче отпадна поединично в групата 55-59 г./БЛИЦ