Василики Кадоглу спечели плувния маратон на град Несебър. 16-годишната състезателка на варненския клуб „Астери“ беше най-бърза по 1200-метровото трасе при жените и заслужено получи грамота, купа и икона на Света Богородица. Единадесетият поред маратон се организира от община Несебър и спортен клуб по водни спортове „Месембрия“, а в него участие взеха 73 плувци от различни възрасти. 

Друг Спортен талант - Мария Йовкова, премери сили на силния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“ в Панагюрище с награден фонд от 190 000 долара. На сингъл 20-годишната асеновградчанка загатна за потенциала си, но отстъпи на 61-ата в света – японката Минами Андо с 1-4 гейма (-9, 9, -4, -5, -5). В тандем с Денислав Коджабашев също записа загуба, този път от холандците Лауренс Тромер и Брит Еерланд с 1-3 гейма (-8, -7,8,-6). Холандският дует отстрани в квалификациите и двойката Стефан Тодоров/Калина Христова. Мария в партньорство с Полина Трифонова претърпяха поражение от китайките Ютин Гу и Дзъ Му с 0:3 гейма (-5, -3, -4).

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ – Биляна Чавдарова, се класира четвърта в състезанието по ролкови кънки за купа „Сивен“, което се проведе в събота на Белмекен. Дисциплината бе масов старт на 5 км във възрастовата група под 16 години.

„Еврофутбол“ желае успех на всички Спортни таланти!

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците „Труд“ и „Еврофутбол“; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.