България завърши мъжката щафета на 4 по 7.5 километра от световното първенство по биатлон в италианския зимен център Антхолц на 11-о място, а Франция спечели първата си титла от 1991 година насам. Норвегия и Германия допълниха тройката.

Даниел Герджиков и Красимир Анев на първите два поста не допуснаха грешки и предадоха щафетата на Антон Синапов от седмо място с 46.8 секунди изоставане от лидера Филип Хорн от Германия. Националът на трети пост завъртя една наказателна обиколка и предаде осми на Владимир Илиев, който нямаше ден. Най-добрият спортист на България за миналата година въртя две обиколки на последната стрелба и използва три допълнителни патрона. Така щафетата ни остана 11-а в крайното класиране.

Титлата е историческа за легендата Мартен Фуркад, след като беше последната липсваща в кариерата му. Той, Емилиен Жаклен, Симон Дестьо и Кентен Фийон Майе изминаха дистанцията за 1:12:35.9 часа, използвайки четири допълнителни патрона.

Норвежците останаха втори с 21.5 секунди пасив, след като Йоханес Тингес Бьо изпревари германеца Бенедикт Дол в заключителните метри. Двата отбора направиха по една наказателна обиколка.

Крайно класиране в щафетата на 4 по 7.5 километра
1. Франция (Емилиен Жаклен, Мартен Фуркад, Симон Дестьо и Кентен Фийон Майе) - 1:12:35.9 часа (0+4)
2. Норвегия (Ветле Кристиансен, Йоханес Дале, Тарей Бьо и Йоханес Тингес Бьо) - на 21.5 секунди (1+12)
3. Германия (Ерик Лесер, Филип Хорн, Арнд Пфайфер и Бенедикт Дол) - на 36.2 секунди (1+8)
- - -
11. България (Даниел Герджиков, Красимир Анев, Антон Синапов и Владимир Илиев) - на 3:47.2 минути (3+8)