Бившата бейзболна звезда Серхио Митер (40 г.) беше осъден на 50 години затвор в Мексико. Съдебният състав го обяви за виновен за изнасилване и убийство на дъщерята на бившата му приятелка Лилиана.

Жертвата на бившия играч на Ню Йорк Янкийс е била само на 22 месеца. Зловещото престъпление е извършено през лятото на 2020 г. в Салтийо (Мексико). Според местните медии, детенцето е починало от огромна кръвозагуба. При аутопсията са открити сериозни контузии в областта на стомаха и гърба, както и вътрешен кръвоизлив, който е следствие на скъсана артерия.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Серхио Митер, който през 2019 г. е съден за домашно насилие, опитал да прикрие причините за смъртта на момиченцето, твърдейки че става дума за битов инцидент. Неговата версия не издържа пред съда, който му наложи присъда от 50 години и той вероятно ще остане в затвора до края на живота си. Максималната присъда в Мексико за подобно престъпление е 60 години.

Освен това бившият бейзболист ще трябва да плати компенсация от 1,3 милиона песос (около 56 000 евро) на семейството на жертвата. Той е принуден да направи и публично извинение за постъпката си, което да бъде публикувано в средствата масова информация.