Част от най-големите имена в родния спорт се присъединяват към каузата на проекта „Никога не е късно за ново начало”. През февруари спортните инициативи под мотото „Никога не е късно за ново начало” продължават. Това е кауза на Министерството на физическото възпитание и спорта, която цели хората в трудоспособна възраст да спортуват редовно за по-здравословен и активен начин на живот.

В София на 11 февруари от 11:00 часа в комплекс по борба "Дианабад" ще бъде проведен открит урок със световния шампион по класическа борба Елис Гури. В няколко срещи той и съотборниците му от националния отбор по борба ще покажат на присъстващите в залата, че са в отлична спортна форма, готови за нови победи и медали.

На 12 февруари. от 10:30 часа в спортна зала „Васил Симов” в столицата спортната легенда Евгени Иванов – Пушката ще проведе открит урок по волейбол. На всички любители на тази спорт той ще демонстрира легендарния си силен сервис, заради който го наричат Пушката.

На 19 февруари от 11:00 часа в зала за спортна гимнастика „Раковски” в София ще се проведе открит урок със световния шампион по гимнастика Йордан Йовчев. Големият наш спортист ще направи публични демонстрации и ще покаже как с много труд и постоянство се става световен шампион.

На 25 февруари от 13:00 часа в столичния Зимен дворец на спорта европейската и световна шампионка по шорттрек Евгения Раданова ще изнесе открит урок за всички любители на ледените спортове. Носителката на множество медали и световна рекордьорка ще покаже своите умения по бързо пързаляне с кънки.

Инициативите по проекта „Никога не е късно за ново начало” имат за цел популяризирането на масовия и аматьорски спорт сред активното население на страната. Най-големите имена в спорта, прославили България по целия свят подкрепят тази кауза и помагат за нейното реализиране.