Големи звезди на българския спорт - Божидар Темелков, Ивайло Иванов, Йордан Минчев, Теодор Салпаров, Владо Стоянов, Христо Христов, Мадлен Радуканова, Ренета Камберова и Станимира Петрова, подкрепиха иницитивата „Избери живота!“ #СприНавреме, отправяйки своите послания към младите хора в общо видео. 

„Бъди независим от алкохол и наркотици“, призовава младите хора джудистът Божидар Темелков. 

"Животът е прекрасен, стигни до края“, допълва шампионът по джудо Ивайло Иванов. 

Националът по баскетбол Йордан Минчев застава зад волана, за да заяви, че скоростта не е игра. От своя страна националът по волейбол Теодор Салпаров се обръща към младежите с думите: „Бий дузпата на алкохола“. 

Вратарят на националния отбор по футбол Владо Стоянов призовава младите да взимат витамини вместо амфетамини. Европейският шампион по вдигане на тежести Христо Христов изпраща силно послание с думите: “Не си супергерой, ако убиваш. Спри навреме!“.  

Както е известно, зависимостта към социалните мрежи е изключително разпространена в обществото ни, особено сред младите хора. Олимпийските медалистки в художествената гимнастика Мадлен Радуканова и Ренета Камберова, заедно с Йордан Минчев, използват забавни словосъчетания с Инстаграм, Тик Ток и Мрежата, за да призоват шофьорите към повече внимание към пътната обстановка. 

Световният и европейски шампион по бокс Станимира Петрова казва, че злоупотребата с алкохол е „магистрала към ада“ и призовава „Спри Навреме!“.

„Чакам ви в залата, за да се преборим със зависимостите“, казва вицеевропейският шампион по класическа борба Даниел Александров, който е сред инициаторите на инициативата.

Николай Алгафари заявява, че младостта е гордост, но и отговорност и призовава „Избери живота!“.

Инициативата „Избери Живота!#СприНавреме“ вече има своя първи официален партньор в лицето на Асоциация „Докосни дъгата“ и Сдружение „Младежки гвардейски отряди“. Инициативата бе подкрепена и лично от д-р Денислава Ангелова.

В понеделник организаторите на инициативата Георг Георгиев, Николай Алгафари, Даниел Александров и Драгомир Младенов отправиха публична покана към всички активни младежи и организации с авторитет и позиция да се включат в обща кръгла маса. 

Целта на мероприятието е да се изработят общи инициативи за борба със зависимостите сред младите хора и с агресията по пътищата.  “Каним Ви на Кръгла маса „Избери живота“ в навечерието на Международния ден на младежта - 11.08.2022 година (четвъртък)”, се казва в писмената покана, изпратена до младежките организации в страната. 

“Избрахме мотото „Избери живота!“ за инициативата, която стартираме, защото вярваме, че младите хора всеки ден правят избори за своето бъдеще, решавайки да опазят собствения си живот и този на другите. Вярваме в силата на личния пример и желанието на всеки от нас да загърби политическите си пристрастия в името на значима обща кауза”, казват още инициаторите.

 

Големи спортни звезди застанаха зад инициатива „Избери живота“ #СприНавреме Големи звезди на българския спорт като Божидар Темелков, Ивайло Иванов, Йордан Минчев, Теодор Салпаров, Владо Стоянов, Христо Христов, Мадлен Радуканова, Ренета Камберова и Станимира Петрова подкрепиха иницитивата „Избери живота!“ #СприНавреме като отправиха своите послания към младите хора! Само за седмица инициативата беше подкрепена в социалните мрежи и от други активни спортисти и младежи. Кръглата маса “Избери живота!”#СприНавреме ще се проведе в навечерието на Международния ден на младежта-11.08.2022г. Вижте: Reneta Kamberova Ivailo Ivanov Teodor Salparov

Публикувахте от Избери живота в Събота, 6 август 2022 г.