Спортният талант на „Еврофутбол“ Тихомир Иванов спечели сребърен медал на турнира "Meeting Pro Athle Tour" в Марсилия, след като преодоля 226 см в коронната си дисциплина скок на височина. 24-годишният плевенчанин започна с успешни опити на 210 и 215 см, но грешки на 219 и 223 см му попречи да грабне победата. 

Първи, със същия резултат, е пуерториканецът Луис Кастро Ривера. Трети е британецът Том Гейл, който пак преодоля 226 см, но от третия път. 

След като отново изравни най-доброто си постижение за годината, Тихомир ще участва на 38-та лятна Универсиада, която започва на 6 юли в Неапол. 

Друг спортен талант на „Еврофутбол“ - Нургюл Салимова се класира четвърта на силния турнир по шахмат - Академия Белград (24.06 - 01.-7.2019 г.). Тя участва след специална покана от организаторите. Със спечелените 6,4 точки 16-годишната българка покри последната норма за международен гросмайстор при мъжете. 

Още един талант на българския букмейкър, макар и в зимните спортове, не спира с участието си в състезания и през лятото. Любомир Калчев, който докато се готви за старта за сезона по шорттрек, реши да участва на състезанието „Витоша 100“ с велосипед. 15-годишният ни състезател завърши на престижното 50-о място от 3000 участници, като преодоля разстоянието от 100 км в пресечена местност за 5:51.10 ч. Любомир се подготвя в Несебър, след което ще се качи на високопланинската база на Белмекен.

„Еврофутбол“ желае успех на всички Спортни таланти!

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците „Труд“ и „Еврофутбол“; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.