Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков инспектира ремонта на залата по борба в комплекс "Локомотив" в Русе, за която ММС осигури 194 400 лв.

Съоръжението трябва да бъде готово преди европейското първенство по борба за младежи и девойки до 23 години, на което Русе е домакин от 29 март до 3 април. Залата ще се използва за тренировъчен лагер на националния ни отбор, а самият шампионат ще се проведе в „Булстрад Арена“.

Асен Марков е в града по повод официалното откриване на  Годината на спорта в Русе. Както е известно градът беше избран за Европейски град на спорта през 2016 г.

„Поздравявам Ви за добрата работа, която свършихте през последните години за развитието на спорта във Вашия град. В лицето на ММС винаги можете да намерите партньор, за да развиваме материалната база и да мотивираме заедно повече деца и млади хора да спортуват. Когато държавата и общините работят заедно, резултатите са налице и Русе е прекрасен пример за това“, заяви по време на посещението си Марков.

Заместник-министърът се срещна с кмета на града Пламен Стоилов, с ръководството на Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ и директора му Борис Цветанов. А заедно с президента на Асоциацията на европейските градове Джан Франческо Лупатели и главния секретар на организацията Хуго Алонсо посети новата „Булстрад Арена“.