Във връзка с информация, публикувана в БГНЕС, със заглавие: „Захариева и Кралев на разпит за паспортите на Божков и Попов“, категорично заявяваме, че министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да дава показания по тази или друга тема. Това написаха от спортното министерство в изявлението, което беше разпространено до медиите.

"Министър Кралев никога не е подписвал каквито и да е документи, свързани с процедура по издаване на лични документи на Васил Божков и Георги Попов. Разграничаваме се от темата с паспортите на Васил Божков и Георги Попов и заявяваме за пореден път, че Министерство на младежта и спорта не е инициатор или съучастник в издаването на паспорти на двамата. Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорти на Васил Божков и Георги Попов са откровена манипулация на общественото мнение", пише в изявлението на ММС.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Официалната позиция на ММС по темата от 6 март:

"Министерството на младежта и спорта (ММС) не е инициатор за издаването на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов.

В края на месец януари 2016 г. Български съюз за физическа култура и спорт (БСФКС) изпраща писмо до началника на политическия кабинет на ММС във връзка с необходимост от съгласувателна процедура за преиздаване на изтекли служебни паспорти на двамата, които са членове на УС на съюза. В отговор спортното министерство информира МВнР, че БСФКС е самостоятелно юридическо лице, което не попада в патримониума на ММС, но изразява мнение, че няма пречки за ускореното издаване на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов. 

ММС няма информация кога и по чия инициатива са издадени първите или други паспорти на Божков и Попов".