ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Олимпийската шампионка Станка Златева коментира пред БЛИЦ бъдещето си. Припомняме, че начело на женския национален отбор вече е Серафим Бързаков, който смени Симеон Щерев. Федерацията по борба даде няколко възможности на състезателката - да остане на тепиха или да влезе в щаба на Бързаков като играещ треньор. Станка обаче твърди, че никой не се е свързвал с нея и научава за предложенията и вариантите от медиите.

“Все още не знам дали ще продължа да се състезавам. Чакам в близките дни да се видя с президента на федерацията по борба Валентин Йорданов и едва след разговора ни ще взема окончателното си решение”, обяви пред БЛИЦ сребърната медалистка от Олимпиадата в Лондон Станка Златева.

Тя отказа да коментира назначението на Серафим Бързаков за треньор на женския национален отбор, но призна, че за нея досегашният наставник Симеон Щерев си остава един от най-важните хора в живота й.

“Нека първо да се срещна с хората от федерацията и да разбера техните виждания и тогава ще говоря. Що се отнася до Симеон Щерев – той винаги ще си остане моят треньор”, завърши Златева.

Междувременно Симеон Щерев замина за Казахстан. "Дали ще съм в България, или на друго място, ще остана в борбата", обяви Щерев на Летище София и заяви, че до един месец ще обяви окончателното си решение.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ