Избраната за пети пореден път за председател на  Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова коментира предстоящата това лято лятна Олимпиада в Токио. Тя даде специално интервю за "Неделята на NOVA", в което разказа за подготовката на спортистите ни за олимпиадата в Токио, както и за пандемията, която беляза българския и световен спорт.  

"Спортистите ни трябва да знаят, че това е най-големият спортен форум в света. Олимп на тяхната кариера. Надявам се това да е тяхната Олимпиада и най-после да чуем българския химн. Пожелавам им го. Дано да са в добра форма и не се плашат от конкуренцията.

Условията няма да са перфектни заради пандемията, но ние трябва да знаем, че и другите са при тези условия. Стартът е равен. 

Получихме писмо с препоръка да се свържем със нашите здравни власти, ако някои иска да се ваксинира преди игрите - да го направи. Аз самата се ваксинирах. Пандемията беше удар под кръста за всички български спортисти, но нито един от тях не се оплака. Напротив демонстрираха силния български дух и това ме кара да вярвам в тях", коментира Костадинова.