Световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова ще съди шведския журналист Патрик Еквал, който изрече куп клевети по нейн адрес. Както БЛИЦ писа, въпросният човек обяви, че българката е записала своя рекорд от 209 см "натъпкана с допинг".

Президентът на БОК излезе с официално съобщение до медиите, в което обяви намеренията си след изреченото от Еквал.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см.

Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда.

Стефка Костадинова
световна рекордьорка в скока на височина с 209 см, олимпийска шампионка и президент на Българския олимпийски комитет", написа легендарната лекоатлетка.