Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Световният рекорд на изключителната Стефка Костадинова вече е в историята, след като в неделя украинката Ярослава Магучих подобри върховото постижение от 2,09 след 37 години, в които България бе на върха на света.

Ден след като се случи немислимото излезе епизодът на подкаста „Код Спорт“ на журналистите Красимир Минев и Владимир Памуков с примата на българската лека атлетика.

В него тя се върна към най-паметните моменти от своята славна кариера. В открит разговор олимпийската шампионка от Игрите в Атланта говори откровено за най-големите си успехи, но и за най-сериозните разочарования, заради които не успя да сдържи емоциите си.

От спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив, през „вечния“ световен рекорд от 2,09, блясъка на Спортните Оскари, срещите с величия като Марадона, Пеле, Сергей Бубка и Карл Люис, до награждаване от Фидел Кастро и болезнения край на кариерата.

Стефка Костадинова разказа за всичко това, без да спестява нищо от своя славен път, отвел я до висините на световния спорт. Гледайте всичко това в епизода.