Стилияна Николова спечели златен медал на финала на топка на Световната купа по художествена гимнастика в гръцката столица Атина.

Българката изигра страхотно съчетанието си и получи оценка от 34.450 точки. Втора се нареди София Рафаели (Италия) с 31.600 точки, а трета е Евита Грискенас (САЩ) с 31.550 точки.

Боряна Калейн имаше неточности и завърши на шесто място на топка с 28.950 точки.

На финала на обръч и двете българки допуснаха грешки. Калейн се класира четвърта с 30.650 точки, а Николова е шеста с 29.800 точки.

Шампионка на обръч стана София Рафаели с 33.000 точки.

На лента Николова допусна грешка в края на съчетанието си, но въпреки това успя да се пребори за бронзовия медал на този уред с оценка от 29,000 точки.  Другата ни представителка в надпреварата Боряна Калейн не успя да добави още медали към бронза си от многобоя, след като остана седма на лента.

Ансамбълът на България за жени остана на шесто място на финала на пет обръча в Атина. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова допуснаха груби грешки в началото на съчетанието и бяха оценени с 30.800 точки.

Титлата спечели Израел с 34.900 точки, пред Италия с 32.650 и Полша с 31.900 точки.

Така България вече има четири медала от турнира, след като вчера в многобоя Стилияна Николова стана втора, Боряна Калейн - трета, а гимнастичките от ансамбъла спечелиха сребро.

По-късно днес са финалите на лента с участието на Николова и Калейн (те не играят на бухалки), както и на две топки и три ленти при ансамблите, където България ще спори за отличията.