Над 50 отбора се включиха в щафетното благотворително бягане, организирано от "Идънред България" в партньорство с най-голямата бегаческа общност у нас - 5kmrun. Всеки тим включваше по четирима човека, които премериха сили в Борисовата градина в София. Участниците трябваше да пробягат два пъти по 1,5 километра.

Всеки отбор заплати 100 лева такса, като имаше любители-бегачи и от провинцията. Дарявани бяха и допълнително средства. С цялата събрана сума ще бъдат закупени хирургични инструменти за Клиниката по детска хирургия на УМБАЛСМ "Пирогов". 

Това е най-голямото специализирано звено в България, извършващо целият обем диагностична и хирургична дейност в областта на детската хирургия.

Щафетното бягане се превърна в истински празник за любителите-бегачи, които се забавляваха по време на надпреварата. Състезателният характер логично остана на заден план и в случая най-важно беше да бъде подкрепена каузата и колкото се може повече хора да помогнат.

"Като отговорна пред обществото компания, "Идънред България" ежегодно избира каузи и проекти със социална насоченост, които да подкрепи, за да отпразнува своя "Idealday". В този ден всички служители в групата по целия свят се обединяват около обществено полезна кауза. Това се случва едновременно във всички страни и офиси на компанията по света, с което се подчертава значимостта на всяко действие към общата цел. Това е и причината тази година oтново да организираме благотворително щафетно бягане за компании след успеха на кампанията през 2019 г. Тогава, със събраната сума, реновирахме детска площадка в град София, а сега помагаме на Клиниката по детска хирургия на "Пирогов", коментираха организаторите. 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Още снимки от Sinigerov photography