Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Бойкот на Олимпиадата в Лондон може да взриви един от най-успешните ни спортове – борбата. Причината е случващото се с Гриша Ганчев, който до момента издържаше най-успешния клуб, а и помагаше на борците в класическия стил.

“Положението не е никак розово, спира се финансирането на нашия клуб и на борбата като цяло. Ситуацията е много тежка. Има по-малко от два месеца до Олимпиадата. Момчетата тренират, готвят се, ще издържат и без пари. За последните 20 години не се намери друг човек освен Гриша Ганчев, който да помага на борбата”, заяви Николай Гергов, цитиран от “Тема спорт”.

“На момчетата им е трудно, напрегнато. Не знаят как да постъпят. Имаме добро ръководство и то ги държи на този етап. Успява да ги разсее, за да не започнат да мислят за отиване в чужбина. Дано някой от тях не се предаде и не реши да бойкотира в последния момент. Най-лошото е да се стигне до бойкот, но това е много вероятно. Надявам се, че момчетата ще участват”, добавя Гергов.

“Съществува напълно реален шанс състезателите да обявят бойкот на Олимпиадата в Лондон. Не само борците, а и треньорите. Някои от тях вече заявиха, че обмислят да си тръгнат. Без пари няма какво да правят”, потвърждава тревожната новина легендата Армен Назарян.

“Аз самият мислех да се върна за Олимпиадата, но сега вече – край. След това, което се случи, окончателно се отказвам. Винаги ще съм до Гриша Ганчев, вярвам, че когато всичко свърши, той ще продължи да помага на спорта”, завършва Назарян./БЛИЦ