Сериозен страх заради епидемията с коронавируса е обзел български спорт. Страната ни вече отказа провеждането на световно първенство, на което трябваше да участва китайски национален отбор. Освен това има вероятност да не допуснем китайските борци на предстоящата олимпийска квалификация в София.

В периода 23-29 март в Зимния дворец трябваше да се проведе световното първенство по хокей на лед за младежи до 18 години в Дивизия II, група „В“. Причината за това е полученият отказ от страна на държавата да организираме шампионата, тъй като в него трябваше да участва китайският национален отбор в тази възраст. България получи правото да организира шампионата съвсем наскоро, след като домакинството беше отнето от китайския град Тяндзин заради епидемията със смъртоносния вирус.

От Българската федерация по хокей на лед признаха пред БЛИЦ СПОРТ, че все още няма яснота къде ще се проведе световното първенство и дали китайците ще бъдат допуснати до участие. В Дивизия II, група „В“ са още Испания, Холандия, Хърватия и Австралия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Китайски спортисти най-вероятно няма да получат разрешение да участват на предстоящата в края на април олимпийска квалификация по борба. Това ще бъде заключителната битка за раздаване на квоти за игрите в Токио през лятото. Тепърва предстои родната федерация по борба да вземе решение по казуса, пише „Тема Спорт“. По време на европейското първенство в Рим е имало заседание на Европейската централа, която е препоръчала на китайски борци да не се допускат до участие от съображения за сигурност относно здравето на останалите спортисти.

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска изрази притеснението си за Световната купа в Китай. Тя ще се проведе догодина и е задължителен тест преди зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г.

Както е известно, за момента има вероятност заради епидемията с коронавируса да бъдат отменени дори европейското първенство по футбол и летните олимпийски игри в Токио. Утре Лудогорец гостува на Интер в Милано, а в Италия има сериозен брой заразени с опасното заболяване и са регистрирани няколко смъртни случаи.