Алберт Попов завърши шести в нощния слалом в австрийския зимен курорт Шладминг и спечели 40 точки за Световната купа по ски-алпийски дисципли. Най-добрият български скиор даде общо време от 1:45.58 след перфектно каране и в двата манша - девето време в първия и осмо във втория, записвайки първо класиране в топ 10 през сезона. Така българинът изравни най-доброто си представяне в кариерата до момента, след като през януари 2019 година финишира шести за Световната купа пак в Шладминг.

Алби допусна една-единствена неточност в средата на трасето, след като не успя да заканти ските си добре и леко свали от скоростта си, но в крайна сметка финишира на второ място във временното класиране след неговото спускане и остана на 72 стотни от лидера Алексис Пинтуро, който се представи много добре във втория манш, но в крайна сметка завърши трети.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Победител стана представителят на домакините Марко Шварц, който завърши за общо време от 1:44.04. Австриецът бе шести след първия манш и даде второ време във втория. Той е първият скиор с две победи в дисциплината слалом през сезона. Втори днес остана французинът Клеман Ноел с 1:44.72, а трети остана неговият сънародник Алексис Пинтуро с 1:44.86.

След седмия от общо 11 слалома през сезона лидер в класирането за малкия кристален глобус е Шварц с 489 точки. Със спечелените 40 точки от днес Попов се изкачи с четири позиции в класирането за дисциплината и вече е 24-ти.

В битката за големия глобус Пинуро остава лидер с 860 точки пред швейцареца Марко Одермат с 607 и Шварц с 566. С доброто си класиране Алби се придвижи с цели 40 позиции напред и заема 69-о място.

Следващата надпревара е във френския зимен център Шамони точно преди Световното първенство, което ще се проведе в италианския курорт Кортина д'Ампецо.