Българската грация Боряна Калейн стана кралица на Световната купа по художествена гимнастика в София и любимка на феновете. Тя бе на косъм от златния медал в многобоя по-рано днес, но пък получи страхотно признание с двата приза. Втора и трета в подреждането за първата от двете награди са Стефани Кирякова от ансамбъла на България и Катрин Тасева.

За най-грациозната чуждестранна гимнастичка беше избрана Милена Балдасари от Италия

За избора на кралица на Световната купа и най-грациозна чуждестранна гимнастичка гласуваха официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи, както и членовете на Българската асоциация на спортните журналисти. 

Въпреки че състезанието преминава без публика, почитателите определиха и "любимка на публиката", като наградата отново е за Боряна Калейн.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Много съм щастлива, че играх пред родна публика, дори не на живо в самата зала. Имаше напрежение, тъй като е много различно да играеш на родна земя. Мисля, че се справих по най-добрия начин за този етап. Определено ме е яд, че допуснах грешки днес на бухалки и на лента, но това ми е обеца и на двете уши. от тук нататък трябва да съм по-внимателна. Направихме анализ, двете грешки са допуснати от прибързване. Просто моментно разконцентриране. Получи се едно много силно състезание, въпреки ситуацията с пандемията. За мен е огромна чест, че бях избрана за двата приза, особено този за любимка на публиката, който е много важен за мен", сподели спечелилата две награди грация.

Победителката в конкурса кралицата на Sofia World Cup и нейните подгласнички, носителката на приза "най-грациозна чуждестранна гимнастичка" и грацията определена за "любимка на публиката" получиха специални награди - уникални бижута изработени от Zlatarna Celje. Словенският бранд е един от най-големите европейски производители на бижута.

По традиция кралицата на Световната купа ще получи и красива корона, изработена от сребро и инкрустирана с бели и лилави цирконий. Тиарата е направена по концептуален дизайн на Хелена Умбергер, а процесът за създаването ѝ отнема 1 месец. Короната се връчва всяка година на победителката в журналистическото допитване.