Габриела Петрова и Инна Ефтимова донесоха нови два златни медала на България от Балканиадата по лека атлетика, която се провежда в румънския град Клуж. 

Петрова над всички в скока на дължина с постижение от 6.41 метра. Оксана Мартинова (Украйна) завърши втора с 6.33 метра, а представителката на домакините Флорентина Костин Юско се нареди трета с 6.32 метра. Другата българка в дисциплината Милена Миткова остана четвърта с 6.21 метра.

Габриела Петрова печели втори златен медал от регионалната надпревара. Вчера тя триумфира в коронната си дисциплина на троен скок.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Инна Ефтимова пък триумфира в спринта на 200 метра. Българката беше най-бърза на финала с 23.81 секунди. Това е трето отличие за Ефтимова от регионалния шампионат, след като вчера тя взе два сребърни медала в индивидуалния спринт на 100 метра и с щафетата на 4 по 100 метра. Тя стана балканска вицешампионка в спринта на 100 метра

Яна Копчева пък завърши на трето място в тласкането на гюле с 12.74 метра. Победителка стана Андрея Апачите (Румъния) с 14.56 метра, а втора завърши друга представителка на домакините Йоана Диана Тиганасу с 14.08 метра. Копчева взе втори медал от Балканиадата след бронза на диск от вчера.