Една от големите звезди на колоезденето Наиро Кинтана е претърпял ужасяващ инцидент. 30-годишният колумбиец е бил блъснат от кола по време на тренировка в родината си. По време на инцидента Кинтана е бил заедно с брат си Дайер.

Местните власти от колумбийския град Мотавита обявиха, че водачът на лекия автомобил е извършил неправомерна маневра и това е довело да резултата със звездата на колоезденето.

Победителят от Джиро д`Италия (2014) и Вуелта а Еспаня (2016) успокои феновете си, че получените наранявания не са сериозни – охлузвания и синини. Кинтана сподели, че предпочел да не бъде настанен в болница, а да се завърне у дома си, където да бъде под грижите на личния си лекар.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Изглежда няма нищо сериозно и се надяваме наистина да е така. Наиро получи удар в коляното и затова му беше направена рентгенова снимка. Инцидентът е станал при висока скорост по време на планинско изкачване. Ударен е отзад от огледалото на колата, но това е достатъчно да предизвика падане“, обясни мениджърът на колоездача Джузепе Акуадро пред „Гадзета дело Спорт“.

„Колата дойде зад мен и нямах никакви видимост. Имам леко одраскване, синина на дясното коляно и синина лявото бедро, където ме удари огледалото на автомобила“, обясни самият Кинтана в специално видео в социалните мрежи.

Наиро Кинтана започна силно 2020 г. Преди прекъсването на сезона заради пандемията от коронавируса той спечели две състезания и взе етапна победа в пробега Париж-Ница, където завърши на шесто място в крайното класиране. Очаква се колумбиецът да пътува до Европа на 19 юли, за да вземе участие в Тур дьо Франс. Той ще лети с чартърен полет, на който ще бъде и миналогодишният победител в Обиколката на Франция Еган Бернал.