Холандският колоездач Фабио Якобсен се бори за живота и е поставен в изкуствена кома след ужасяващата катастрофа по време на Обиколката на Полша. 23-годишният Якобсен е получил сериозна контузия на глава при инцидента, при който голям брой колоездачи се срината на шосето.

Друг холандец – Дилан Груневеген, опита атака отдясно във финалния си спринт на първия етап от състезанието в Катовице. Той се блъсна в Якобсен, който отскочи към оградите и удари един от стоящите наблизо съдии. Една от оградите падна, както и самият Фабио Якобсен. Някои от пристигащите отзад колоездачи не успяха да избегнат сблъсъка и също се озоваха на шосето.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Якобсен получи незабавна лекарска помощ на мястото на инцидента, а след това беше откаран с хеликоптер до близката болница.

„Състоянието му е много тежко. Има опасност за живота му. Получил е тежка рана на главата и мозъка. Изгубил е много кръв. Надяваме се, че силният му и трениран организъм ще се справи“, заяви главният лекар на състезанието Барбара Йершина.

Тя допълни, че удареният съдия е получил контузия на главата и гръбнака, но е бил контактен при транспортирането си в болница.