Олимпийският шампион Джей Баумийстър колабира по време на мача от НХЛ между Анахайм Дъкс и Сейнт Луис Блус. 36-годишният канадец се строполи на пейката на „блусарите“ 7:50 минути преди края на първата третина при резултат 1:1.

Срещата на момента беше спряна, а зрителите в залата на Анахайм видяха изписано на таблото съобщение: „Заради спешен медицински случай с играча Джей Баумийстър от Блус, днешният мач е прекратен и ще се доиграе на следваща дата. Двата отбора Дъкс и Блус благодарят за вашето разбиране.“

Веднага след колабирането на Баумийстър към него са се втурнали неговите съотборници, лекарите на отбора от Сейнт Луис и целият медицински щаб на Анахайм Дъкс. Хокеистът веднага е преместен в съблекалнята, където е приведен в съзнание.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Баумийстър поучи сърдечен проблем, който доведе до колабиране и прекратяване на мача. Благодарение на работата на нашите лекари и медицинският екип на домакините от Анахайм, Джей беше стабилизиран. Той беше откаран в болница в съзнание и контактен, като можеше да движи всичките си крайници. Баумийстър ще се подложи на различни медицински изследвания. Очаквайте допълнителна информация за състоянието му“, обяви президентът и генерален мениджър на Сейнт Луис Дъг Армстронг.

Преди инцидента с Джей Баумийстър Анахайм Дъкс и Сейнт Луис Блус си бяха разменили по един гол в първите 10 минути на мача. Адам Хенрик откри за „патоците“ 5:29 минути след началото, а по-малко от две минути по-късно Иван Барбашов изравни.

Джей Баумийстър е олимпийски шампион с националния отбор на Канада от Сочи 2014. Освен това е двукратен световен шампион с „кленовите листа“. През миналия сезон спечели Купа Стенли със Сейнт Луис Блус и така стана 29-ия член на Тройния Златен клуб, в който влизат всички играчи, които през кариерата си са печелили и трите най-престижни отличия в хокея – олимпийското злато, световната титла и Купа Стенли.