Световният шампион Матийо Февр спечели втория гигантски слалом от програмата на Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско. 29-годишният французин бе втори в първото състезание вчера, но днес финишира първи за 2:25.29 минути, след като беше най-бърз в първия манш с 1:11.45 минута. Той записа едва втората си победа за Световната купа след дебютния си успех на 4 декември 2016 година в същата дисциплина на родна земя във Вал Д'Изер.

Швейцарецът Марко Одермат се нареди втори днес на 75 стотни от секундата, а лидерът в генералното класиране за Големия кристален глобус Алекси Пинтуро (Франция) остана трети на 81 стотни от секундата. Тибо Фавро оформи силния ден за Франция с четвърто място на 1:08 секунда зад победителя.

Най-добрият български скиор Алберт Попов не успя да се класира за втория манш, след като не финишира в първия.

Пинтуро, който има три победи през сезона в гигантския слалом, остана лидер за малката Световна купа в дисциплината с 550 точки, пред Одермат с 525 точки и Зубчич с 486 точки. Французинът запази и първото си място в генералното класиране с 1034 точки, следван от Одермат с 824 точки и от Марко Шварц (Австрия) със 718 точки.

Вчера хърватинът Филип Зубчич спечели гигантския слалом в Банско и записа трета победа в състезанията от Световната купа. те бяха много затруднени от омекналата писта. Трети след Матийо Февр вчера завърши австриецът Щефан Бренщайнер, за когото това бе първи подиум в кариерата, а днес остана пети на 1:14 секунда след победителя.