ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Украйна получи категоричен отказ на един от големите си призиви, отправени към световната общественост от началото на 2023 година. Както е известно, украинското правителство поиска олимпийските игри в Париж през 2024 г. да бъдат бойкотирани, ако до участие в тях бъдат допуснати спортисти от Русия и Беларус.

В началото на седмицата Изпълнителният борд на Международния олимпийски комитет предложи руснаци и беларуси да бъдат върнати в международните състезания при определени ограничения, но все пак с право на участие. Вследствие на това властта в Киев обяви, че всички спортисти от страната няма да участват в олимпийски квалификации, до които бъдат допуснати състезатели от Русия и Беларус.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Асоциацията на националните олимпийски комитети (АНОК) защити решението на МОК и направи критика към украинската закана за бойкот.

„Всеки правителствен призив е опит за директно влияние върху автономността на спорта и създава опасност за неговото политизиране. Такава стъпка ще окаже само негативно влияние върху спортистите и тяхната мотивация. Националните комитети на държавите, осъществяващи бойкот, пък ще се изолират от останалите членове на олимпийското движение“, обявиха от АНОК.

„По света се водят над 70 военни конфликта в момента. Никой не призовава за бойкот на олимпийските състезания заради участието на спортисти от замесените страни в тези военни действия и не иска налагането на някакви рестрикции. Защо Украйна единствена иска подобна крайна стъпка, с която ще се окаже в нарушение на олимпийските принципи“, допълват от организацията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК