Трикратната световна шампионка по шорттрек Елис Кристи започва работа като доставчик на пица по домовете, за да финансира участието си на олимпийските игри в Пекин през 2022 г. Тя беше заснета от британските таблоиди да излиза за доставка на поръчка от ресторанта на една от големите световни вериги в Нотингам.

Причината 30-годишната шампионка да търси странични доходи на финансиране е свързана с това, че Британският олимпийски комитет оряза с 8 милиона паунда бюджета си за участие на Зимната олимпиада. Част от финансовите съкращения удариха по местната федерация по кънки, която остана без никакъв бюджет за подготовка на спортистите.

„Искам да отида в Пекин и да спечеля медал. Олимпийско отличие ще бъде прекрасен начин да се оттегля от спорта. Продължавам да водя и друга битка. Тя е свързана с психическото ми състояние, което беше сериозно разклатено след тежките заплахи, които получих заради неуспешното си представяне на предишните олимпийски игри в Пьонгчанг“, призна кънкьорката.

Елис Кристи има три златни, четири сребърни и пет бронзови медали от световни първенства. Освен това е спечелила 10 златни, седем сребърни и едно бронзово отличия от европейски шампионати.