Световната шампионка в ски-бягането Фрида Карлсон претърпя огнен инцидент по време на състезанието от световната купа в Рука (Финландия). Тя спечели състезанието на 10 километра класически стил с време от 24:29,4 минути.

Шведката обаче трябваше да изчака финиширането на останалите състезателки, за да не разбере дали няма да бъде изместена от първото място. 22-годишната блондинка седна на стола на лидера в състезанието, а до нея имаше поставена печка, за да се стопли заради изключително ниските температури в Рука.

В един момент обаче от отоплителния удар излиза искра и подпалва състезателния панталон на Фрида Карлсон. Налага се дори да получи медицинска помощ заради леките изгаряния. Всичко това се случи пред очите на всички присъстващи на надпреварата.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

В крайна сметка Карлсон получава наградата на победителя, но на подиума излиза с чужд панталон. Заема един от лекаря на шведския отбор Маган Карлсон.

22-годишната Фрида Карлсон не претърпява за първи път през тази година. През януари тя едва не се преби и контузи крака си по време на старта от Тур дьо Ски в Швейцария. Тогава заради студеното време тя реши да се загрее с няколко набирания на касата на врата. Тя обаче не издържа и се срути, а това причини травми на скиорката.

Шведката, която е една от големите фаворитки за олимпийски медал в Пекин през 2022 г., към момента има едно златно, три сребърни и две бронзови отличия от световни първенства. От началото на 2020 г. до момента тя се представя изключително силно на 10 км, като има една победа, два втори места и едно трето. Има е една първа позиция в масовия старт на 30 км класически стил.