ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах обърна гръб на призивите на Украйна преди лятната Олимпиадата в Париж догодина.

Вчера украинският спортен министър Вадим Гутцайт постави ултиматум на Международния олимпийски комитет и обяви, че страната му ще бойкотира Игрите, ако в тях бъдат допуснати за участие атлети от Русия и Беларус. Той ги нарече терористични държави и каза, че не трябва да се правят отстъпки и договорки.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Шефът на МОК обаче го контрира и подчерта, че особено във времена на война спортисти от страни, замесени във военни конфликти трябва да получат шанс.

"Принципът е ясен. Тези спортисти няма да представят Русия и Беларус, а ще се състезават под неутрален флаг. Ако не им дадем право да участват на Олимпиадата, ще нарушим изискванията за правата на човека.

Ако го направим за тях, ще създадем "огромен и опасен прецедент". Има и други страни, в които се води война. Какво ще кажете на спортисти от Йемен, от Ирак, от Либия, от Армения, от Азербайджан, от Етиопия?", попита Бах.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК