Министърът на спорта Свилен Нейков изрази увереност, че България ще се представи на ниво на Игрите в Лондон. Той смята, че нашите ще имат повече успехи от предишната Олимпиада в Пекин преди 4 години.

“Имаме реални шансове за медали – могат да са 6-7, но могат да бъдат и 10 – заяви министърът, чиито надежди са свързани най-вече с борбата, бокса, вдигането на тежести, стрелбата и леката атлетика”, заяви Нейков пред ТВ7.

“У нас се работи по специална програма, насочена към представянето на България на летните игри през 2016 г. в Рио де Жанейро. В тази връзка спортното министерство концентрира сили за възстановяването на спортните училища и на спортните школи. Вече са възстановени спортни училища в София, Варна, Русе, Плевен и Бургас, като предстои те да минат под шапката на Министерството на спорта”, сподели още той.

“Много ми се искаше да участваме със своя пълен потенциал на олимпиадата”, изказа се министър Нейков във връзка с проблемите и скандалите във волейбола.

Свилен Нейков поговори и на футболна тематика, като заяви, че държавата ще даде основен приоритет на развитието на детско-юношеския спорт, за да може от там да излязат бъдещите Стоичков и Бербатов.

Министърът сподели, че подкрепя идеята за намаляване на отборите в родната "А" група, като това ще повиши нивото на футбола и ще ограничи проблемите с черното тото. В края на своето участие Силен Нейков разкри, че в момента се търсят външни инвеститори за изграждането на новия национален стадион по футбол.