"Много сняг ни посрещна на Белмекен. Момичетата са много щастливи. Заредени са. Най-важното за мен е да провеждаме тренировки на чист въздух. Никога метеорологичните условия не са ме спирали. За мен няма лошо време, има лоши дрехи". Това разказа кондиционният треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика Цветелина Кирилова.

Полуфиналистката на 400 метра с препятствия от Олимпиадата в Пекин през 2008 година заедно с момичетата вече 10 дни е на лагер във високопланинската база. 

"Качихме се и на връх Зъбчето, имаше около метър сняг. Имаше един улей, пътека, която за наше огромно щастие ни направиха състезателите по борба. Те напред, ние след тях. Стана една чудесна тренировка. Опитвам се 70-80 процента от тренировките да са навън. Когато идваме ноември месец на 100 процента заниманията са на открито. Сега, обаче имаше дъждове, киша и мъгла и това ни принуди да се приберем в залите, но и там свършихме страхотна работа", каза пред БНР Кирилова.

"Момичетата се намират в отлична физическа форма. Обърнахме внимание на всички качества - бързина, издръжливост, сила", добави тя.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Тук се спазват всички противоепидемични мерки. Всеки един в базата е с отрицателен тест, няма болни. Ще се отнася до условията, не искам да прозвучи като оплакване или като мрънкане - гимнастическата зала или т.нар. голяма зала трябва да се измисли как да се доотопли. С това са ми свързани притесненията. Мускулът работи на 100 процента, когато е топло. Тогава той е адекватен и активен. На мен ми трябва топъл мускул. Ще трябва да се вземат някакви мерки в това отношение. Лагерът ще приключи на 23 януари. Минимум 20 дни, защото високопланинският подготвителен лагер е много важен. Девойките минаха преди почти два месеца. За съжаление жените-индивидуално може би ще останат без такъв лагер, защото програмата им е много натоварена и няма къде да го вмъкнем“, добави бившата ни топатлетка.