Състезателят на варненския клуб по модерен петобой Черно море 69 Ивайло Желев ще участва на европейската купа по фехтовка (шпага), която ще се проведе в Братислава. Талантът наскоро излезе начело в ранглистата на България за кадети и е една от големите ни надежди за европейското първенство през март в гръцката столица Атина.

"Целта ми е в Братислава да свикна с турнирите в чужбина, тъй като там обстановката е коренно различна от тази в България. Играе се в огромни зали, пред много публика, така че със сигурност ще се сблъскам с нещо по-различно. Това ще е вторият ми турнир зад граница след европейската купа от януари в Пиза, Италия. Там участваха 287 състезатели. Големите ми амбиции са свързани с европейското първенство в Атина. Там отиваме по четирима състезатели от всяка страна", заяви пред "Народно дело" талантът от морската столица Ивайло Желев.

Освен него на шампионата на Стария континент в Гърция се очаква да вземе участие и друг представител на Черно море 69 - Альона Телцова. /БЛИЦ