Спортният талант на „Еврофутбол“ Александър Сръндев се класира на първо място в спринтова дистанция на отворения турнир по триатлон „Три Екстрийм Пловдив 2018“. Дисциплината беше 750 метра плуване, 20 км колоездене и 5 км бягане.

Александър се включи и в щафета с братовчедите си Радина Бозукова, която е 14-годишна състезателка по плуване, и 17-годишния й брат Даниел Бозуков, който е баскетболист. Радина плува 50 м, Александър преодоля с велосипед разстоянието от 5 км, а Даниел бяга 1000 м. След оспорвана надпревара тримата станаха втори с минимална разлика от първата щафета, съставена от петобоец, колоездач и триатлонист. 

Изминалият уикенд се превърна в още по-успешен за Сръндев, след като приятелката му Стела Болгурова го зарадва от Русия. Камерен хор "Охана" и детски хор "Таласъмче", от които 17-годишната Болгурова е част, обраха наградите на големия международен фестивал "Пеещ свят" в Санкт Петербург.

С впечатляващите си изпълнения, трогнали публиката, сънародниците ни заслужено взеха първо място в категория "Народна музика" и първо място в категория "Камерен хор". Детски хор "Таласъмче" пък получи статуетките за две втори места. 

След блестящото представяне в Санкт Петербург камерен хор “Охана” се класира за следващия кръг от фестивала - борбата за Гран При. 

"Много се радвам на успехите на Стела, с която взаимно се подкрепяме", сподели щастливият Александър Сръндев пред БЛИЦ СПОРТ.

В петък той ще бъде специален гост на първия "mindset на #adidasRunnersSofia", свързан с мотивацията и подготовката за състезания. 

"С него ще поговорим за трудностите и спънките в професионалния спорт, за успехите и паденията и как той се справя и с двете. За нагласата преди състезание и дори преди тренировка. Ще поговорим още за храненето и останалите аспекти от подготовката му. Няма да пропуснем да го попитаме за амбициите и мечтите му и най-важното ще разберем какво го движи напред!", съобщиха oрганизаторите от "Adidas Runners Sofia".

*************************************************************************

Медийни партньори по програма „Спортни таланти“ са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, вестник „Еврофутбол“, агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.