Генералният секретар на Българска федерация плувни спортове Таня Богомилова заяви, че е доволна от представянето ни на световното първенство по плуване в Шанхай.

„Представянето ни беше отлично, повече не бихме могли да желаем на този етап. Самият шампионат бе много силен, което говори, че олимпийските игри догодина ще са изключително интересни и ще падат рекорди. Организацията на първенството също трябва да се похвали. Единствената пречка пред нас бяха горещините и огромната влажност. Подобряването на личните постижения и достигането на полуфинали говори, че работим добре, но също така и трябва да подобрим методиката, защото може би там нещо ни куца за да се класираме и за финали”, заяви шефката във федерацията.

Богомилова допълни, че очаква плувците ни да получат премии за доброто си представяне в Китай, но не уточни какъв ще е техният размер.

“Федерацията е подготвила план за развитието на плуването у нас, който вече тече. Разбира се, всеки треньор си има виждане за начина на подготовка на даден спортист, но е препоръчително този план да се спазва и да се работи по една схема и методика. Националният тим вече има нов мениджър-селекционер и това е Георги Дангалаков. Веселин Суров вече не треньор на отбора. Това обаче бе планирана рокада”, добави легендата на българското плуване./БЛИЦ